Иван Капралов водач на „Изправи се БГ! Ние идваме“ в Шумен
12.10.2021
Райони планово без ток
13.10.2021

Валежите спират, но за кратко

Снимка: Пламен Пенев

Между 6° и 11° са температурите тази сутрин. През деня времето ще остане предимно облачно, но почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните стойности през деня ще са между 12° и 17°.

Значителна ще бъде облачността в планините, на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Вятърът в планината ще бъде умерен и временно силен от запад-югозапад. Температурата на 1200 метра височина ще бъде около 5°, на 2000 метра около 0°.

В нощта срещу четвъртък в Южна България отново ще започнат валежи от дъжд. През следващите дни времето ще е облачно, с валежи, в много райони – значителни по количество. Вятърът отново ще стане от североизток, до умерен, в източните райони до силен. Температурите ще са почти без дневен ход, в четвъртък в Западна България ще се понижат и в планинските райони над 600-700 м дъждът ще се примесва със сняг. В събота от югозапад валежите ще отслабнат и ще започнат да спират, а в Северна и Източна България ще продължат през целия ден. В неделя вятърът ще отслабне и ще стане от север. Облачността ще е предимно значителна, на места, главно в Северна България ще има и валежи, а над Южна ще има временни разкъсвания на облачността. В Западна България дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. В началото на новата седмица облачността ще се разкъсва и в понеделник над Западна България, а във вторник над цялата страна ще намалява. Вятърът ще отслабне още. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишат слабо.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *