Близо 600 са находките от археологическите проучвания на Мисионис
13.10.2021
Жребият на ЦИК определи номерата в бюлетините за вота
13.10.2021

157 кандидати за шест депутатски места в Шуменско

Снимка: shumenonline.bg

157 са кандидатите за депутати в Шуменско, които ще се впуснат в изборната битка за шестте  мандата за народни представители от 30 МИР Шумен. За изборите за Народно събрание на 14 ноември се регистрираха 20 партии и 7 коалиции.  Това става ясно от сайта на РИК Шумен, където са публикувани всички решения за допускане на партиите и коалициите в изборите.

Само четири от партиите ще участват на изборите с пълна листа от 12 кандидати. Това са КП „ГЕРБ-СДС“, КП „БСП за България“ , ДПС и КП „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Без промяна на водачите на листите си са ГЕРБ- СДС, където на чело е бившият министър на образованието Красимир Вълчев, ДПС с водач Мустафа Карадай, БСП – Иван Иванов и „Има такъв народ“ – Пламен Николов, „Изправи се БГ! Ние идваме“ – Иван Капралов.

Начело на листата на КП „Демократична България“ е адвокатът на битите и малтретирани протестиращи Полина Велчева.

Новата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще бъде водена от бившата журналистка Антония Димитрова.

Деан Станчев води листата на ПП ВМРО-БНД, под първи номер в листата на ВОЛЯ е Наталия Тодорова, НФСБ – Наталия Стефанова, ПП „Възраждане“ – Николай Костадинов. ПП Бригада ще участва в изборите с двама кандидати и водач Валери Ангелов. ПП „Пряка Демокрация“ се впуска в изборната надпревара с един единствен кандидат – Емилия Красимирова. ПП „Глас Народен“ с водач Борислав Маринов, ПП „Партията на Зелените“ – Любомир Ангелов. ПП „Общество за нова България“ води Румен Русев, ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“ е с водач Александър Гарибов. ПП „Благоденствие – обединение – градивност“ излиза с Ивайла Георгиева. ПП „Българско национално обединение“ – Делян Николов.

КП „Национално обединение на десницата“ е с водач Стоян Стоянов. ПП „Българска прогресивна линия“ с единствен кандидат в листата си и водач – Матей Матеев. Сред малобройните кандидати е и ПП „Атака“ с водач Петя Кузева. ПП „Право“ – Гроздалин Грозданов.

Водач на ПП „Български национален съюз Нова демокрация“ е Камен Тасков. ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ води Петър Георгиев. Мариана Дражева води листата на ПП „Български съюз за директна демокрация. В изборната битка ПП МИР ще води Сашо Георгиев.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *