Предлагат Иван Иванов за почетен гражданин на Шумен
18.10.2021
Топла есен
19.10.2021

Обсъдиха подготовката за предстоящите избори 2 в 1

Снимка: Областна администрация Търговище

Подготовката на изборите за президент и вицепрезидент и народни представители, които ще се проведат на 14 ноември, бе обсъдена на работна среща днес при областния управител на Търговище Станимир Парашкевов. Това съобщават от пресцентъра на администрацията.

В срещата взеха участие заместник областните управители Валери Симеонов и Ивайло Венков, главният секретар на Областната администрация Тодорка Танева, председателят на РИК-Търговище Диана Игнатова, директорите на ОДМВР, РДПБЗН, РЗИ, ТЗ „ГРАО“, „Информационно обслужване” АД – Търговище, I ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище Димитър Алексиев, като и представители на общинските администрации в обхвата на областта.

По време на заседанието бе обсъдена предварителната подготовка на ангажираните с провеждането на вота институции. От страна на Областна администрация – Търговище г-жа Танева заяви, че към момента се следват стриктно сроковете по хронограмата на Централната избирателна комисия и указанията на Министерски съвет. Без текущи проблеми протича подготовката за изборния ден и от страна на общинските администрации в обхвата на областта.

Председателят на РИК-Търговище Диана Игнатова уточни, че се очаква утвърждаване на график за доставка на машини с демо версия за гласуване, от което зависи и последващото организиране на обучителна кампания сред гражданите в населените места, в които ще се гласува електронно.

От ТЗ „ГРАО” изтъкнаха, че всяка секционна избирателна комисия ще разполага с един избирателен списък и за двата избора. А упражнилите правото си вот ще имат възможността да положат подписа си на две места в него, ако са гласували и за президент, и за народни представители.

В заключение на срещата бе постигнато съгласие, че ангажираните с изборния процес ведомства и институции в област Търговище имат готовност за провеждането на президентските и парламентарни избори на 14 ноември, като към момента е създадено необходимото взаимодействие помежду им.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *