От днес медиците със сертификат, при нарушение – на прокурор
21.10.2021
Спад на новозаразените с COVID-19 в област Търговище
21.10.2021

Наплив от желаещи медици да се ваксинират

Снимка: shumenonline.bg

Наплив от желаещи медици да си поставят ваксина срещу COVID-19.  Близо 100 лекари и медицински сестри са заявили желание да им бъде поставена ваксина. „Броят на желаещите ще се увеличи, тъй като записванията продължават“, каза за shumenonline.bg директорът на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов.

Над 70% от лекарите в шуменската болница са с пълна защита срещу вирусната инфекция. Останалата част са преболедували. 20% са ваксинираните медицински сестри.

Oт днес всички медици в шуменската болница влизат на работа след представяне на „зелен сертификат“. Изискването бе въведено със заповед на здравния министър. Новата заповед задължава всички работещи в системата да представят документ, с който да удостоверят, че са ваксинирани или преболедували. Неваксинираните ще бъдат тествани в изнесения пункт пред МБАЛ Шумен. Безплатните антигени тестове за служителите са до 25 октомври, след тази дата всички тестове се заплащат по ценоразписа на МБАЛ Шумен. Цената на теста е 5 лв.

„Всеки има право на избор и коментари. Заповедите обаче трябва да се изпълняват“, така коментира въведената платена услуга д-р Костов.

При констатиране на тежки нарушения на въведените мерки, контролните органи ще изпращат сигнал до прокуратурата, пише още в заповедта.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Един от тримата каза:

    А я да каже и колко ще си отидат а не само колко ще се боцкат и друго ако ваксениран заради зелени глупости болницата ще поеме ли разходите по погребението та нали все пак това са вашите подчинени или ще го изръгате долу в моргата и да де го прибират. Май само тогава ще разберете струвало ли си е животът на човек да бъде заплатен заради една Хартийка щот някой си идиот така ви е казал а на него друг идиот ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *