Рекорд от началото на пандемията: Близо 6000 са новозаразените
26.10.2021
Облекчен ред за помощи за родители на деца в онлайн обучение
26.10.2021

Безплатни бързи тестове в 4 лаборатории в Шумен

Осигурени са безплатни антигенни тестове за изследване за COVID-19 за област Шумен, за това информира  Регионалната здравна инспекция в Шумен.

Към този момент здравната инспекция е сключила договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове с 4 лаборатории, които са включени в Националната здравно-информационна система за областта.

Това са „Първа МДЛ“ ООД на адреси: гр. Шумен, ул. „Петър Делян“ № 11а; „МДЛ Д-р Ноневи“ ООД с адрес: гр. Шумен, ул. „Любен Каравелов“ № 22; „Самостоятелна медико-диагностична лаборатория АВХОН за извънболнична специализирана медицинска помощ“ ЕООД с адрес: гр. Шумен, ул. Цар Освободител № 100 (приземен етаж на ДКЦ 1 – Шумен); „Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Рамус“ ООД с адрес: гр. Шумен, ул. Цар Освободител № 120.

Създадена е необходимата организация. РЗИ е в готовност да заяви и осигури  допълнителни количества безплатни антигенни тестове при необходимост, за да не се допусне недостиг за желаещите.

Антигенните тестове са безплатни за гражданите. Заплащане се извършва само за манипулацията, според цените на отделните лаборатории.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *