РС КНСБ настоява платените тестове за шуменските медици да отпаднат
26.10.2021
Учениците в Смядово също минават в онлайн форма
26.10.2021

Задържа 7 каруци, пълни с незаконни дърва

Снимка: СИДП Шумен

1005 проверки са извършили през миналата седмица служители на 18-те стопанства в системата на СИДП. Това съобщават от пресцентъра на предприятието.

Задържани са седем каруци, един автомобил и близо 17 пространствени кубически метра дърва за огрев, които са незаконно добити в държавните горски територии. На нарушителите са съставени 21 акта и 5 констативни протокола по Закона за горите.

Пет от каруците, с натоварени над седем пространствени кубика дърва, са задържани от горските в ДГС-Търговище. Бракониерите са санкционирани с 10 акта и пет констативни протокола.

Две каруци, с кубик и половина незаконно добити дърва, са конфискувани и в ДЛС-Паламара за периода 18- 25 октомври. Автомобил с над два кубика немаркирани и незаконно отсечени дърва са задържали през седмицата служители на ДГС-Нови пазар. Всички нарушители са актувани според разпоредбите на Закона за горите.

Проверките продължават, като във всички стопанства има месечни графици на дежурствата, благодарение на което се осъществява 24 часово наблюдение на горските територии.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *