Пак същите кандидати за началник на РУО Шумен
26.10.2021
Медали за шуменските мажоретки от Европейското първенство в Хърватия
26.10.2021

„Шумен пътнически автотранспорт“ сигнализира за лоша пътна настилка

Снимка: shumenonline.bg

„Шумен пътнически автотранспорт“ сигнализира за проблемни участъци по общинската пътна мрежа, която фирмата обслужва. Това стана по време на провелото се днес заседание на Общинския щаб за защита при бедствия, на което институциите в града докладваха готовността си за новия зимен сезон.

„Един от основните фактори за ефективната работа през есенно-зимни сезон е добрата пътна мрежа. Има участъци, които са с лоша пътна настилка и това може да бъде предпоставка за затруднения при зимни условия. Осигуряването на нормален пътнически транспорт е възможен при навременно снегопочистване и опесъчаване на пътната мрежа“, обясни инж. Галин Банков, управител на „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД.

Той настоя снегопочистващите фирми да обръщат по-сериозно внимание на маршрутите на градския транспорти посочи няколко проблемни зони спирка. Това са спирка „Тракия-юг“ от СУ „Васил Левски“ до гимназия „Асен Златаров“, Индустриалната зона в кв. „Тракия“ и ул. „Генерал Столетов до Томбул джамия до бившето пето основно училище , ул. „Генерал Скобелев от спирка Кауфланд до спирката на ул. „Пловдив“ и ул. „Васил Друмев“ на кръстовище с ул. „Васил Априлов“.

Като друг проблем инж. Банков посочи и провисналите клони над спирките в града, които са предпоставка за инциденти.

От ръководството на Община Шумен обещаха да вземат отношение по сигнала.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *