Актове за бездействието на ВиК Шумен
16.11.2021
Карантиниран се разходи
16.11.2021

Още мигранти край Шумен

Група мъже, са забелязани в крайпътна канавка между кв. Дивдядово и село Мараш. Това съобщават от пресцентъра на полицията. Сигнал за тях бих получен тази сутрин в 7.30 ч.

На място са насочени полицейски екипи. Установени са 12 чужди граждани без документи. Според информацията, предоставена от тях, групата идва от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата между Република Турция и Република България на неустановено към момента място. Единадесет от мъжете са посочили, че са на възраст под 18 години. Всички задържани нямат документи за самоличност.

Работата по образуваните бързи производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Шумен. Предстои на чужденците да бъдат повдигнати обвинения, като всички те ще бъдат задържани за срок до 72 часа.

Очаква се делата срещу тях да бъдат приключени в рамките на следващите три дни.

Общият брой на установени до момента нелегални мигранти на територията на област Шумен е 60.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Пенчо каза:

    Берем плодовете на Меркел и компания. Да си ги прибира или репатрация от където са дошли. Майка си ли търсят тук,а не към мюсулманските държави.За пенсионерите и децата ни няма и стотинки, а за издръжката на тези разгонени пръчове които нападат, изнасилват и убиват им дават подслон и издръжка. ВЪН от РОДИНАТА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *