Проблем с машините в Звегор и Нови пазар, гласуват с хартия
21.11.2021
Пожарникари гасиха комин, обезопасиха опасно надвиснали прозорец и ламарина
21.11.2021

Изборният ден започна в спокойна обстановка

Снимки: shumenonline.bg

Изборният ден в област Шумен започна спокойно. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали бяха предадени на СИК в 07:00  часа. Охраната на изборните помещения през изминалото денонощие протече нормално, без инциденти. До момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

За реда, сигурността  и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 320 служители.  На разположение в ОДМВР- Шумен са над 30 мобилни групи. Във всяка от тях са включени разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция.  Те ще работят по проверка на сигнали за постъпили нарушения на изборното законодателство и ще следят за спокойствието на гражданите и недопускане на нарушаване на обществения ред.

В ОДМВР- Шумен и районните управления в  Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, както и с всички институции на регионално ниво, които са ангажирани в изборния процес.

Служители на сектор “Български документи за самоличност” към ОДМВР- Шумен ще окажат съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможност да подадат заявления и да получат удостоверение, което служи само и единствено да упражнят правото си на глас. Работното време в изборният ден е от 08:30 до 19 часа.
shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *