В Търговищко: 101 хоспитализирани, вирусът взе още три жервти
24.11.2021
Автори и строители на Паметника пристигат в Шумен
24.11.2021

Наваксват забавените доставки на дърва

Снимка: СИДП

10 100 пространствени кубически метра дърва за огрев са доставили към момента от ДЛС-Паламара по заявките от кметствата. През миналата година на населението са били предоставени малко над 7 000 кубика, но сега заради поскъпването на тока все повече хора предпочитат отново да се отопляват с твърдо гориво, което увеличава молбите към стопанството. От териториалното поделение обявиха, че продължават да наваксват забавянето в доставките за населението, като всяка седмица се разпределят над 1 000 кубика за селата от общините Никола Козлево, Венец, Хитрино и Каолиново.

Всеки отсечен кубик веднага се фактурира и се вози на хората. Правим и невъзможното, за да изпълним заявките и да са спокойни всички преди началото на зимата, но в същото време кметовете продължават да ни носят нови списъци, коментираха от стопанството. За последната седмица има нови заявки за над 4 000 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Ръководството на териториалното поделение и фирмите смятат, че могат да доставят всички поискани количества до края на годината, ако времето се задържи сухо и стабилно както в последните дни. В момента се работи без почивка и от ДЛС-Паламара са оптимисти за изпълнението на заявките.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *