Задържаха още мигранти край Шумен
24.11.2021
Задържаха шофьор с наркотици в Попово
24.11.2021

Среднощен екшън на пътя: Мъж изблъска полицейски патрул

26-годишен жител на село Друмево е задържан в полицейския арест след опит да осуети полицейска проверка, по време на която изблъскал полицейски автомобил. Около 02:15 часа  на 24 ноември малко преди изхода на село Ветрище полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал на водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с транзитни номера. Водачът се движил зад служебния автомобил. Не спрял. Направил опит да изпревари полицейския патрулен автомобил.

При изравняване го изблъскал от пътя. Автомобилите излезли вдясно от пътното платно. Нанесени са материални щети и по двата автомобила. Шкодата – с деформации по преден ляв калник, предна броня и ляво странично огледало, а фолксвагенът бил с деформации по предната част. След удара полицейският служител влязъл през багажника на автомобила да го извади, защото вратите били заключени, а мъжът бил с поставен колан и не мърдал. Викал „излез полиция“, реакция от страна на мъжа нямало, явно се зашеметил след удара. Извадил го и му наплискал лицето с вода. Тогава 26-годишния мъж дошъл на себе си, прегледан е в болницата – няма травматични увреждания.

Водачите на двата автомобила, 26-годишният мъж от Друмево и 34-годишният полицейски служител, са изпробвани с дрегер, не е отчетено наличие на алкохол. Произшествието е посетено от следовател, образувано е следствено дело. Водачът на фолксвагена е неправоспособен. През 2018 година осуетил полицейска проверка като избягал с лек автомобил. Осъден е на условно наказание 1 година с 3 години изпитателен срок. Водачът е с неплатени глоби по влезли в сила наказателни постановление в размер на 2530 лева.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *