Вдигнаха заплатата на кметовете
25.11.2021
Все по-малко новозаразени в област Шумен
25.11.2021

Александров призна за инцидента, отказва да подаде оставка, ставал независим

Снимка: shumenonline.bg

В позиция изпратена до медиите новият общински съветник Валентин Александров призна за пътния инцидент край Шумен. Той обаче категорично отказва да подаде оставката си и заявява, че става независим общински съветник.

Ето дълго чаканата позиция на Александров:

ГЕРБ – Шумен ме призовават да подам оставка като общински съветник и дори имат наглостта да ми дават морални оценки заради инцидент с автомобил, на който не са били свидетели, при който няма пострадали хора или материални щети, освен една смачкана ламарина на собствената ми кола. Инцидент, който по същността си и според закона е административно нарушение. За това нарушение ще понеса санкцията, определена по закон и ще си платя глобата.

Извън закона обаче, ръководството на ГЕРБ – Шумен се опитва да влезе в ролята на морален съдник, а тази роля изобщо не му подхожда.

Първо, ГЕРБ няма нищо общо с моето избиране за общински съветник, така че не е органът, който може да се произнася за моето място в общинския съвет.

Аз съм избран като граждански кандидат от листата на Коалиция БСП за България и съм отговорен единствено пред хората от региона, гласували за мен. Пред гражданите, не пред партиите. До този момент гражданите не са имали основание да ми търсят морална или друга отговорност, доколкото като бивш съветник и областен управител не съм свързан нито с нощни шкафчета, нито със златни кюлчета, нито с Мата Хари.

Второ, щом ръководството на ГЕРБ – Шумен е решило да се прави на морален съдник и на морална полиция, е редно да се огледа в собствените си редици. Сред активистите на ГЕРБ – Шумен, включително партийни шефове, кандидати за депутати и за общински съветници, има достатъчно примери за хора с доказани и влезли в сила административни нарушения. Не съм чувал обаче ГЕРБ – Шумен да иска оставки заради административните нарушения, свързани със замърсяването на реки и земи, например. При това в този случай се засяга обществен интерес, а не само ламарините на нечия кола. Не съм чувал ГЕРБ – Шумен да иска оставки в други случай, когато техен активист с произнесена присъда за престъпление по служба и присвояване на едни пари продължаваше да бъде директор на общинско предприятие. Или за друг активист, посочен във финансова ревизия като човек, взел неправомерно пари от държавно предприятие.

Затова никак не подхожда на ГЕРБ – Шумен да говорят за, цитирам: „политическа наглост“, или „деградация на институцията“. Защото изпадат в позицията „крадецът вика „дръжте крадеца“.

С това приключвам обясненията си с ГЕРБ по темата. Самата партия на Бойко Борисов има много да се обяснява, за много неща, и то пред гражданите. Та е по-добре да се съсредоточат в собствените си грешки и вини, вместо да търсят сламките в очите на другите. Не мога да не отбележа обаче завидната гъвкавост на гербаджийските активисти да използват собствената си технология срещу своите противници и да им приписват собствените си грехове.

Държа да подчертая, че сам си подадох оставката като областен управител след инцидента, за да се избегнат евентуални спекулации и интерпретации във връзка с провеждането на нормални и демократични избори.

В заключение – на предстоящата редовна сесия ще положа клетва като общински съветник и ще подам заявление като независим съветник.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *