Денонощие без жертви
25.11.2021
Над 66 хил. ваксинирани в област Шумен
25.11.2021

Защитата на Бибо Янков поиска връщане на делото

Връщане на делото за доразследване поради съществени нарушения, поиска защитата на организатора на протестите в Шумен срещу „зеления сертификат“ Билан Янков. Това предаде репортер на shumenonline.bg.

Процесът срещу него започна днес при закрити врата. Обвинението срещу него е за това, че в деня на провелия се протест – 30 октомври,  при условията на продъжавано престъпление, нарушил въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

На излизане от залата пред журналисти Янков заяви, че не разбира в какво е обвинен.

„Обвинението е по чл. 355 ал. 2 във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 26 ал. 1 от НК., че е нарушил противоепидемични мерки свързани с разпространението на заразна болест в условията на епидемията и пандемията“, обясни административният ръководител на Районната прокуратура в Шумен прокурор Любомир Георгиев.

Двамата защитници на Янков адвокатите Лидия Ангелова и Филип Лефтеров отказаха да отговорят на журналистически въпроси, касаещи делото и хода му.

На въпрос дали клиентът му има желание да сключи споразумение с прокуратурата адвокат Лефтеров отговори така „Към настоящият момент не сме обсъждали такава възможност“.

Делото ще продължи три дни, по него ще бъдат разпитани 30 свидетели.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *