Над 66 хил. ваксинирани в област Шумен
25.11.2021
Oнлайн конкурс за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година
25.11.2021

Нов заместник-председател на Районния съд в Шумен

Снимка: shumenonline.bg

Съдия Людмила Григорова-Митева е новият заместник-председател на Районен съд Шумен. Това става ясно от решение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, с което вчера е била избрана.

Предстои съдия Григорова-Митева да встъпи в длъжност. Кандидатура ѝ е предложена от административния ръководител на Районен съд Шумен Мирослав Марков, който се мотивирал с дългогодишната юридическа кариера на Людмила Григорова-Митева като съдия в същия съд, със задълбочените ѝ теоретични и практически познания, качественото изпълнение на служебните задължения и изградените от нея етични и колегиални отношения.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет е освободи Ростислава Георгиева от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Районен съд – Шумен, като я преназначи на заеманата преди назначаването ѝ на този пост длъжност „съдия“ в Районен съд – Шумен. Решението е във връзка с депозирана на 9 септември тази година от съдия Георгиева молба до ВСС с искане да бъде освободена от заеманата от нея длъжност „заместник-председател“ и преназначена на длъжност „съдия“ в Районен съд – Шумен.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *