Кметът спечели делото срещу скаутския клуб
24.11.2021
Улици в Шумен и Нови пазар без ток, прекъсвания и по селата
25.11.2021

Слънчево с необичайно високи температури

Снимка: shumenonline.bg

Между -2° и +3° са температурите тази сутрин. В ниските райони на страната видимостта е намалена поради мъгли, шофирайте с повишено внимание. През деня над повечето места на страната ще бъде слънчево. Температурите ще се повишат до 7° – 12°. В местата с трайни мъгли ще остане по-хладно. Вятърът ще бъде слаб, от юг.

До края на седмицата ще бъде ветровито. Облачността често ще бъде значителна, ще има места с валежи. температурите ще бъдат по-високи от обичайните за това време на годината.

В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите, отначало дневните, ще се повишат – на места в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е умерен и силен, ще надхвърлят 15°. Облачността ще бъде по-често значителна. В петък на места от запад на изток, а през нощта срещу неделя главно в Южна и Източна България, ще има валежи от дъжд, с повишена вероятност за значителни количества. В неделя за кратко валежите ще спрат, а вятърът временно ще се ориентира от запад, но до вечерта отново ще стане югозападен и ще се усили, особено в източната половина от страната. В понеделник ще остане топло и ветровито, на места ще превали дъжд. Към вечерта и през нощта срещу вторник през страната ще премине добре изразен атмосферен фронт, с който се очаква рязко застудяване. Вятърът бързо ще се обърне от северозапад, ще бъде умерен и силен. Във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана има повишена вероятност дъждът да премине в сняг. Във вторник ще бъде ветровито и студено, валежите бързо ще спрат, по-късно през деня от запад и облачността ще започне да се разкъсва. В сряда ще е без валежи, с разкъсана облачност. Вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от запад, но по-късно отново ще стане югозападен и ще се усили.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *