15 години затвор за дядо от Смядово, убил жена си
01.12.2021
Слънчев четвъртък
02.12.2021

Фонтан в центъра на Попово

Снимка: Община Попово

Община Попово стартира дейностите по изграждането на фонтан на централния градски площад. Техническият проект е разработен от ДЗЗД „Консорциум Урбан Груп“ София и предвижда създаването на атрактивна зона за отдих и релакс. В дейностите са включени частична подмяна на настилките, частична промяна на подпорните зидове на зелените площи, подмяна на осветителни тела, изграждане на нови зелени площи, изграждане на водна каскада с фонтан, обособяване на открито място за отдих.
Ще бъдат обособени три зони за отдих, водни тераси с фонтан и водна каскада. Новопредвидената конфигурация на площадното пространство запазва подходите към обществените сгради в близост. Запазва се и подходът на юг към пешеходен мост над река Поповска, осигуряващ достъп до южната част на града.
От южната страна на фонтана е предвидена зона за отдих и терасовидно разположени места за сядане. В северната част на фонтана е предвидена водна площ с тревни елементи, с възможност за преминаване през композицията. Водната площ ще се влива в южната част на композицията – фонтан, посредством водна каскада с две междинни нива. Парковото обзавеждане ще включва места за сядане, пасарелки за преминаване, ниски осветителни тела и кошчета за отпадъци.
Фирмата-изпълнител на строителните дейности е „Теком Инвест“ Враца, а строителният надзор ще се осъществява от „Ди Ви Консулт БГ“ гр. Шумен. Срокът за изпълнение на дейностите е 365 календарни дни, а стойността на проекта възлиза на близо 700 хиляди лева.
За осигуряване безопасността на населението е предвидена ограда, която загражда строителната площадка. Огражденията няма да бъдат пречка за преминаване през пешеходния мост и използването на детските площадки в близост, както и за достъпа до Административно-информационния център на Община Попово.
shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *