250 деца във Върбица с подаръци от Дядо Коледа
27.12.2021
Мъгли и опасност от поледици
29.12.2021

Президентът на хандбалния шампион „Шумен 61″: Целта за втори дубъл е напълно изпълнима!  

В отбора на „Шумен 61″ играят състезатели, които не могат да губят. И когато създавахме клуба, и сега играем мач за мач, но си имаме ясно заложена цел. Вярвам, че е напълно изпълнимо да направим дубъл за втори път – и отново да ликуваме с трофей – и в първенството, и в турнира за Купата на България, убеден е президентът на хандбалния шампион на България Светлозар Начев.

Той очерта отиващата си 2021-ва като трудна година. „Всички отбори излизат мобилизирани на 100 % срещу шампиона и носител на Купа „България“. Ако миналата година по някакъв начин сме изненадвали съперниците си, сега никой по никакъв начин не допуска изненада и играе на 100 процента от възможностите си срещу нас“, коментира Начев. Според него шуменци не са успели да влязат добре в първенството, но постепенно са стабилизирали играта си и доказателство за това е фактът, че отборът зимува на второ място в елита при мъжете.

„Тази година ще има финални плейофи, което допълнително ще ни мобилизира да играем. След Нова година ще проведем изключително добра физическа подготовка. Тя е необходима на момчетата, за да могат втория полусезон да си улеснят нещата“, допълни клубният президент.

Начев е убеден, че феновете на „Шумен 61″ ще бъдат свидетели на по-силна пролет.

„Разговарям с момчетата след всеки мач, така беше и след загубата от „Спартак“ (Варна) – всеки от тях си направи изводи, че има върху какво да се работи. Именно сега, по време на зимната пауза, е моментът за стабилна подготовка, за да бъдем още по-силни през втория полусезон“, разсъждава Начев.

Той е категоричен, че въпреки дългия му стаж като национален и клубен състезател, сега в ролята на президент, погледът му върху хандбалната игра не се е променил: „Продължавам да държа на сърцатата игра – не мога да допусна някой да не играе със сърцето си и да не се раздава на игрището. Искам да се играе красиво и с желание. Да се изпитва удоволствие от хандбала!“.

Президентът на хандбалния шампион на България изрази искрената си благодарност към спонсорите на „Шумен 61″: „Благодаря на фирма „Алкомет“ за категоричната подкрепа и вяра в нас! Благодаря за доверието и на „Автомагистрали – Шумен“.

Начев отправи благодарност и към кмета на Шумен Любомир Христов, заявявайки, че общината винаги е плътно зад клуба, който от своя страна й се отблагодарява със завоюваните успехи.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *