Катастрофа затапи движеното по ул. „Васил Друмев“
10.01.2022
Задържаха мъртво пиян, карал БМВ в Шумен
10.01.2022

Горя изолация на хотел, спукана тръба наводни склад, жар от печка изпепели покъщнина

Снимка: shumenonline.bg

На 11 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в област Шумен през последните 72 часа. През изминалото денонощие сигнали за произшествия не са получавани. В неделния ден екипите са оказали съдействие за пренасяне на болен мъж от жилището му на ул. „Одрин“ в Шумен до екип на спешна помощ. Пренесен до екип на спешна помощ бил със съмнение за болен от ковид  мъж от жилището му на ул.c“Ген. Гурко“. В ранните сутрешни часове било обезопасено кръстовище на бул. „Мадара“ след разлив на масло от лек автомобил.

В 07:32 часа на 9 януари е приет сигнал за пожар в ел. табло на апартамент на ул. „Осми март“ в Шумен. Към адреса бил насочен противопожарен екип. На място огнеборците заварили да излиза дим от таблото на апартамента.  До пристигане на екипа собственикът успял да го загаси. Причина за пожара е техническа неизправност. Таблото е унищожено. Опушени са 10 кв. м. стени. Погасен е пожар в контейнер за смет на ул. „Стефан Караджа“ във Велики Преслав.

Екип от Шумен е оказал съдействие за пренасяне на болна със съмнение от ковид жена от жилището й на бул. „Славянски“ до екип на спешна помощ в следобедните часове в петък.

На 7 януари в 17:21 часа в дежурната част на РСПБЗН- Шумен е приет сигнал за пожар в сухи треви близо до гробищния парк в шуменския квартал „Мътница“. На място бил пратен екип. Пламъците са погасени с помощта на 500 л. вода. Пожарът е без материални загуби.

В 19:17 часа на 7 януари е получен сигнал за пожар на ул. „Илия Р. Блъсков“ в Шумен. Към адреса е насочен екип. Огнеборците заварили да гори изолация на външна стена на хотел. Пламъците тръгнали от късо съединение в ел. табло, погасени са с помощта на прахов пожарогасител. Таблото е унищожено, опушени са около 30 кв. м. стени, унищожени са ел. инсталация и изолация.

В 09:49 часа на 7 януари е потърсено съдействие от екип на РСПБЗН- Нови пазар за отводняване на асансьорна шахта на ул. „Цар Освободител“. На място бил пратен екип, установено било, че причина за наводняването е спукана тръба в складово помещение на търговски обект. Шахтата е отводнена.

Пожар в къща в село Златна нива бил погасен на 7 януари. Минути преди полунощ е получен сигнал за пожар в стая на ул.“ Васил Левски“. Към адреса бил пратен екип. На място станало ясно, че пламъците тръгнали от печка на твърдо гориво, която била без вратичка на горивната камера. Паднала жар близо до лесно запалими материали. Пламъците унищожили домашно имущество, опушени са 50 кв. м. стени. Пламъците са погасени с 200 л. вода, къщата е спасена от опожаряване.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *