Пипнаха шайка млади крадци, обрали незаключена къща в Поповско
13.01.2022
Млад поповчанин задигна кола, отива на съд
13.01.2022

Иззеха 40 кг. контрабанден тютюн при акция на пътя в Поповско

Снимки: shumenonline.bg

40 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол са иззети в хода на проведена вчера на територията на РУ-Попово специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с акцизни стоки.

Около 17.00 ч. полицейски екип спрял за проверка лек автомобил „Сузуки Игнис“ със софийска регистрация, който се движел по пътя Бяла-Попово-Дралфа-Лозница.  Било установено, че водачът 49-годишен мъж и пътникът му – 51-годишен мъж и двамата от София, държат в автомобила 30 кг. тютюн без акцизен бандерол. Двамата са задържани в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Тютюнът е иззет но надлежния ред. При извършена около 19.00 ч на  същия ден полицейска проверка в Попово на 57-годишен мъж от същия град е установено, че същият държи у дома си 10 кг ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случаите са образувани две бързи полицейски производства  по чл. 234 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

По време на акцията, в която са участвали служители на РУ-Попово и ОДМВР-Търговище, са проверени 6 търговски обекта, 25 МПС и 36 граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *