Започва данъчната кампания в община Шумен
13.01.2022
Равен брой заразени и излекувани в област Търговище
13.01.2022

Тестове има

Снимки: shumenonline.bg

Има щадящи тестове за всички ученици от област Шумен. Това заяви за shumenonline.bg Драгомир Михайлов, началник на отдел в Регионално управление на образованието Шумен.

Днес служител на управлението пътува за София, откъдето трябва да вземе тестовете за предстоящото тестване на 17 и 24 януари.

„В момента не мога да говоря в цифри. Води се непрекъснат разчет, регулярно се подава информация към министерството. Разполагаме с известен резерв. Отчели сме наличностите, предвидили сме потребностите, заявили сме определена необходимост“, уточни Михайлов.

Присъственото обучение в страната се осъществява след проведено тестване на всички ученици от 1 до 12 клас веднъж седмично или след представен зелен сертификат.

Припомняме, че Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) установи редица нарушения при покупката на бързите антигенни тестове за учениците и реши да изпрати материалите от проверката си в Прокуратурата. След като Антикорупционната комисия оповести резултатите от проверката, министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова прекрати текущата процедура по закупуване на бързи антигенни тестове.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *