170 ученици под карантина, 556 отсъстват от училище
14.01.2022
Задържаха мъж за грабеж
16.01.2022

Д-р Костов: 63% от интензивните легла са заети

Снимка: shumenonline.bg

63% от интензивните легла за ковид болни в шуменската болница са заети. Това съобщи директорът на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов по време на обсъждането днес в Общината за справяне със задаващата се пета вълна на COVID-19.

„За мен този критерий е относителен, тъй като ситуацията всеки ден е динамична. Интензивните легла са общо 16, като за пациенти с ковид са разкрити 8, останалите са предвидени за други тежко болни. В момента заетите интензивни ковид легла са пет, което не означава, че  пациентите за интензивно лечение са толкова, има и други критично болни с ковид“, поясни директорът на лечебното заведение.

По думите му ситуацията в шуменската болница е напрегната, но не и критична. „Работещите са под стрес, заради постоянния поток от приети и изписани пациенти. Повечето от колегите не бяха виждали толкова много смърт“, добави д-р Костов.

Към момента в болницата са разкрити 190 легла, от които са заети около 125 легла. Има възможност да се разкрият допълнителни 20 легла, но за да се обслужват всичките 210 легла е е необходим пероснал.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *