Областният управител поздрави лекарите и акушерките по случай Деня на родилната помощ
21.01.2022
Рекорден брой новозаразени за денонощие в област Търговище
21.01.2022

Тревожен спад в темпа на ваксинация

Снимки: shumenonline.bg

Спад в темпа на ваксинация срещу COVID–19 в област Шумен отичита РЗИ. Само около една четвърт от поставените ваксини са за приложена първа доза, което изисква да се засили информационната кампания с цел подобряване на ваксинационния обхват в областта. Това съобщи директорът на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова на провела се работна среща при областния управител д- р Владимир Йолов, на която бе обсъдена епидемиологичната обстановка.

На срещата беше взето решение на 25 януари да бъде свикано заседание на Областния кризисен щаб.

Към днешна дата заболеваемостта за област Шумен е 502 на 100 000 души за 14-дневен период и от днес областта е в тъмночервената зона. По думите на д-р Калоянова на този етап не се налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, но е важно мерките да се спазват и да се извършва засилен контрол от оторизираните за това институции.
По информация на д-р Димитър Костов към момента в МБАЛ Шумен се лекуват средно около 130 пациенти и няма стръмно нарастване на постъпващите за лечение.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Слави Трифонов каза:

    Шефа на Фикосота Шумен кюрчийски ми изви рацете каза или се ваксинираш или напускаш задължава работниците да се ваксинирят въпреки ,че още не е приет закон за задължително ваксиниране подайте колективен иск да му затворят фирмата и да го съдят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *