Четири жертви на вируса в Търговищко
24.01.2022
Пожар от цигара в болницата
24.01.2022

Катастрофа с алкохол, напушен варненец преспа в новопазарския арест

Двама са установени да шофират след употреба на алкохол, един след употреба на наркотични вещества. На 22 януари за проверка на ул.“ Цар Освободител“ в Нови пазар бил спрян водач на лек автомобил „Алфа“ Ромео с варненска регистрация. Зад волана бил 18-годишен варненец. Тестван бил с дръг чек, който отчел положителна на канабис проба. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „ Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

На 22 януари около 18:20 часа на бул.“ Симеон Велики“ при отработване на пътнотранспортно произшествие бил тестван водач на лек автомобил „Мерцедес“ Ц 200 с шуменска регистрация. Пробата с дрегер на 62-годишния шуменец отчела 1,51 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 15:30 часа на 21 януари на ул.“Самуил“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на лек автомобил „Пежо“ 206  с търговищка  регистрация. Зад волана бил 34-годишен мъж от Нови пазар. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 0,63 промила в издишания въздух. Водачът бил с влязла в сила присъда за шофиране след употреба на наркотични вещества. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 2 от НК е образувано бързо производство.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *