Места в област Търговище планово без ток
26.04.2022
80 000 лева за спортните клубове в Търговище
26.04.2022

Тридневни празници стягат в село Драгоево

Снимка: Ваня Недева

За тридневни първомайски празници се готвят самодейците от читалище „Васил Друмев“ в преславското село Драгоево. За четвърта година там ще се проведе фолклорният фестивал „Драгоево пее и танцува“, в рамките на който ще се изявят клубове и състави за народни песни и хора и ще се проведе кулинарен конкурс под мотото „Баници, хлябове и пити от какво ли не”.
Фестивалът се открива на 29 април в 18 часа в центъра на селото. Първата музикална вечер включва представяне на сватбени обреди в изпълнение на местния ансамбъл „Дядо Драгой” и изпълнения на народната певица Ати Молова.

На 30 април, в събота, концертната програма се открива в 10 часа с изяви на певчески групи и ансамбли от региона и страната, а вечерта ще гостува шуменският театър „Васил Друмев” с пиесата „Дойдох си”.

На 1 май празникът започва с фолклорен концерт, а в 11 часа дават  начало на кулинарната надпревара за най-оригинални баници, хлябове и пити, направени от какво ли не. Жури ще бъде кулинарният виртуоз Ути Бъчваров, който ще приготви на открито, пред очите на участници и гости, драгоевски кебап със свинско месо от местен дарител.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Китка Маринова каза:

    Здравейте,

    Как може да се отиде в Драгоево? Нямам кола. Автобуси в неделя не пътуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *