Ауди пламна в движение на улица в „Дивдядово“
05.05.2022
Обраха жена в аптека в Търговище, апашът теглил пари от картата й
05.05.2022

20 години зад решетките ще лежи внукът, убил баба си и дядо си

Наказание от 20 години „лишаване от свобода“ получи подсъдим за убийство на свои роднини по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Шумен. Това съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Шумен 23-годишният Г.Й., привлечен към наказателна отговорност за това, че умишлено умъртвил своите баба и дядо, с особена жестокост и с користна цел – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр.3-то, т.6, пр.3-то и т.7 във връзка с чл. 115 от НК, беше признат за виновен.

Окръжен съд – Шумен го осъди с „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при строг режим на изтърпяване на наказанието. Беше уважен граждански иск в размер на 50 000 лева, които Г.Й. ще трябва да изплати на близки на жертвите. За негова сметка са и разходите, направени по делото.

Младият мъж беше предаден на съд през месец март тази година за тежкото престъпление спрямо родните му баба и дядо, което той извършил на 22 ноември 2020 г.

В този ден 21-годишният тогава Г.Й. заедно с баща си и дядо си се намирали във вилен имот край Шумен, където почиствали. След като приключили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.

Късно вечерта на същия ден, майката на 21-годишния подсъдим направила опит да чуе своите родители, но не успяла да се свърже с тях. Опитала отново на следващия ден, също без успех. Това притеснило жената и тя предприела действия за установяването им – първо проверила в дома им в Шумен, а след това и във вилния имот. Намерила своите родители мъртви именно там.

При извършения на място оглед се установило, че по телата на двамата имало множество травматични наранявания. Станало категорично ясно, че те са жертви на убийство. В хода на разследването безспорно се очертала версията, че деянието е извършено от близък на пострадалите. Въпреки че първоначално отрекъл да има нещо общо, при повторен разпит техният внук Г.Й. признал истината, че убил своите баба и дядо. Намерено било оръжието, използвано за това – метална тръба, с която двамата възрастни били пребити. След като извършил тежкото престъпление, от дома на своите роднини в Шумен младият мъж взел при и златни накити.

Решението на Окръжен съд – Шумен подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *