50 000 лева за обновяване на социалните центрове в Нови пазар
10.05.2022
Симфониета Шумен с лиричен и вълнуващ концерт
10.05.2022

9 тежки произшествия на пътя само за месец

69 пътнотранспортни произшествия са  регистрирани през месец април в област Шумен. Девет от тях са тежки, с пострадали. Загинали няма. За същия период на миналата година катастрофите са били 45, с двама загинали и 12 ранени участници в пътното движение. Това сочат данните на ОДМВР Шумен.

При проверки в региона контролните органи са установили 4249 нарушения на водачите, като от тях за скорост са 1624. 385 водачи са били с нередовни пътни документи,  158 са били зад волана на технически неизправно моторно превозно средство. Установени да шофират са 36 неправоспособни водачи.  26 са санкционираните пешеходци за неправилно пресичане.

По време на проверките в областта са съставени 139 акта за неизползване на обезопасителен колан или каска, за неспазване на предимство, знаци и сигнали са констатирани 364 нарушения, 361 са наложените глоби за неправилно спиране и паркиране. 17 водачи са ползвали мобилен телефон по време на управление не превозно средство, без да ползват устройство тип „свободни ръце“.

През април пътните полицаи са установили 17 водачи, които са шофирали след употреба на алкохол, и трима след  употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Временно са отнети 41 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Осем от тях на водачи, които отказали да бъдат тествани с техническо средство за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества. 18 са временно отнетите книжки на водачи, които са шофирали без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Прекратена е регистрацията на 44 пътни превозни средства, а от движение временно са спрени 18.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *