Подрастващите в област Търговище масово бягат от вкъщи
11.05.2022
Откриха фестивала „Нова българска драма“
11.05.2022

РЗИ Търговище организира безплатни изследвания за ХИВ/СПИН

Снимка: Pixabay

Всяка година, в третата неделя на месец май, отбелязваме Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Тази година инициативата ще премине под мотото „ХИВ – помним, действаме, продължаваме”.  В България денят се отбелязва от 1992 година в подкрепа на живеещите с вируса на СПИН.

По този повод РЗИ –Търговище организира безплатни и анонимни изследвания с бързи тестове за ХИВ, Хепатит В и Хепатит С, които ще се осъществят в дните на Традиционния пролетен панаир – от  днес до 13 май.

Желаещите ще могат да се изследват в медицинския кабинет на Изложбената зала от специалисти  на РЗИ – Търговище в часовия диапазон от  9.00 до 15.00 часа.

Като цяло кампанията е насочена към мотивиране на хората да бъдат отговорни към собственото здраве, както и да се предостави достъпна информация и възможност всеки да получи отговор на въпросите, които го вълнуват относно проблема ХИВ/СПИН.

Болести като СПИН и СПИ не бива да остават извън фокуса на нашето внимание, затова всички трябва да повишим отговорността към индивидуалното и общественото здраве.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *