Пътен инцидент затруднява движението по пътя Шумен-Карнобат
13.05.2022
Спипаха четирима апаши, крали мрежи, метали и заден мост от кола
13.05.2022

Конкурси за военна служба и за служба в доброволния резерв

Снимка: Военно окръжие Шумен

Военно окръжие II степен Шумен информира, че за нуждите на Командване за логистична поддръжка е обявен конкурс за приемане на военна служба – 13 вакантни войнишки длъжности, от които 2 за военно формирование 22720 – Смядово. Вакантните длъжности за Смядово са за младши пожарникар и младши специалист по осигуряване с материални средства. И за двете длъжности се изисква кандидатите да притежават свидетелство за управление на МПС с кат. „С”.

Останалите длъжности за войници са във военно формирование 52480 – София. Търсят се 10 младши шофьори и 1 помощник-готвач.

Документи се приемат до 17 юни 2022 г. във военните окръжия по постоянен адрес на местоживеене на кандидатите. Конкурсът ще се проведе в периода 25 юли – 5 август 2022 г.

Със заповед на министъра на отбраната на Република България е обявен конкурс за приемане на военна служба на сержанти/ старшини оркестранти. За нуждите на Гвардейският представителен духов оркестър са обявени 2 вакантни длъжности за оркестранти – специалист „Алт саксофон” и специалист „Тенор саксофон”. Документи се подават до 10 август 2022 г.

Конкурсът ще се проведе на 07 септември в Националната гвардейска част в гр. София.

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 127 вакантни длъжности за приемане на служба в доброволния резерв на Въоръжените сили чрез провеждане на конкурс.

120 от обявените длъжности са във военни формирования от състава на Военноморските сили (Варна и Бургас) и 7 са във военни формирования от състава на Централно военно окръжие (Военно окръжие -Търговище, Военно окръжие –Ямбол, Военно окръжие –Стара Загора, Военно окръжие –София, Военно окръжие –Благоевград и Военно окръжие – Перник).

За обявените длъжности могат да кандидатстват български граждани без военна подготовка.

Конкурсът с кандидатите ще се проведе по документи и събеседване – за длъжностите във Военноморските сили в периода 26 – 29 септември 2022 г., а за длъжностите в Централно военно окръжие – на 19 и 20 септември 2022 г.

Срокът за кандидатстване е до 29 юли 2022 г.

Кандидатите с постоянен адрес на местоживеене област Шумен кандидатстват във Военно окръжие – Шумен.

Допълнителна информация за всички изисквания и условията за кандидатстване гражданите могат да получат във Военно окръжие – Шумен на адрес: пл. „Освобождение”№ 8 или телефон 0882 552 018, както и на национален тел. 0700  20 407.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *