Започнаха честванията за Деня на Търговище
14.05.2022
Невиждан успех за Шумен: Нермин Идириз се класира за финала на CodeIT
14.05.2022

Мъж изпадна в хипогликемичен шок, докато шофира

Мъж изпадна в хипогликемичен шок, докато шофира. Инцидентът се случи в 21.00 ч. снощи на кръстовището образувано от ул. „Съединение“ и бул. „Велики Преслав“, до Сити център в Шумен. На мястото на инцидента бе и репортер на shumenonline.bg, който стана свидетел на случващото се.

Управлявайки автомобила си джип „Хюндай“ шуменецът изненадващо спрял по средата на кръстовището. В този момент автомобилът бе забелязан от полицейски служители, които патрулиралираха с автомобила си в района.

Полицейските служители неколкократно молиха водачът да представи личните си документи и да спре автомобила. Попитан дали е употребил алкохол или наркотични вещества, водачът категорично отрече. Неадекватното му поведение обаче озадачи полицаите. Докато патрулиращите полицаи се опитваха да разговарят с мъжа, на място пристигна и екип на сектор „Пътна полиция“. Пред пътните полицаи мъжът отново отрече да е употребил алкохол или наркотици. След като на няколко пъти отново бе помолен да дръпне поне ръчната спирачка на автомобила си и да излезе, колата тръгна. В този момент се наложи полицаите да се намесят и да го изведат принудително, тъй като мъжът се съпротивляваше. Това му неадекватно поведение насъбралите се хора възприеха като отказ на шофьора да изпълни полицейските разпореждания. Shumenonline.bg разполага с кадри от така нареченото му „задържане“, които поради етични съображения няма да излъчим.

Направената му проба за алкохол се оказа отрицателна. Последва проба за употреба на наркотици. В този момент на мястото на инцидента пристигна негова близка роднина на мъжа, която обясни, че той е диабетик и вероятно е изпадна в шок. В този момент и пробата му за наркотици отчете отрицателен резултат. Мъжът бе съпроводен до Спешна помощ където му бе оказана медицинска помощ. По информация на наши източници състоянието му е стабилизирано.

Хипогликемията е състояние, при което кръвната захар се понижава под 3,5 ммол/л. Тя е остро усложнение на захарен диабет и може да бъде сериозна заплаха за живота на страдащия от това заболяване.

Хипогликемичния шок се развива внезапно за минути, с хипертонична мускулатура, тремор, влажна кожа, нормално дишане, нормални очни ябълки. Делирни прояви, евентуална картина на мозъчен инсулт с отпадни явления, евентуални епилептични припадъци. Първото и най-неотложно при наличие на хипогликемия, е да се повиши кръвната захар. Най-бързият начин да направим това, е чрез прием на  някаква форма на захар.

Редакцията на shumenonline.bg реши да публикува информация за инцидента в отговор на грозните коментари, които бяха изписани в социалните мрежи.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *