Каратисти гостуваха на училището в село Царев брод
18.05.2022
Валежите спират
19.05.2022

Ясни са условията за продажбата на терена за инсталация за отпадъци в „Дивдядово“

Ясни са условията за участие в търга за продажба на терена край квартал „Дивдядово“, на който бъдещият купувач трябва да изгради инсталация за „Компостиране и сепариране на отпадъци“. Това става ясно от докладна записка на кмета Любомир Христов, която ще бъде разгледана на сесията на Общински съвет Шумен този месец.

Припомняме, че на предходното си заседание съветниците възложиха на кмета на общината съвместно с постоянната комисия „Правна и опазване на обществения ред“ към Общински съвет Шумен да изготвят условията за продажбата му чрез конкурс

Имотът е с площ 18 690 кв.м., в местност „Чернювец“, в землището на Шумен – кв. Дивдядово. Началната тръжна цена е 250 000 лева без ДДС.
Инсталацията трябва да бъде изградена в срок до 3 години, като инвеститорът е задължен да започне изграждането най-късно на 18 месец след сключване на договора.

Капацитетът на съоръжението не може да бъде по-малък от 105 000 тона годишно. Инсталацията трябва да може да сепарира пластмаса, стъкло, метали, хартия, негорими строителни отпадъци. Останалата част от отпадъка, който не е подходящ за повторна употреба, да бъде преработван до RDF (Refuse Derived Fuel) – горивo, произведено от твърди битови и промишлени отпадъци. Технологията за производство на RDF да позволява да се преработват гуми, стари мебели, пластмасови автомобилни брони и пластмасови елементи. Подготвеният RDF да бъде предаван за горене. Инсталацията да отговаря на всички екологични норми и да не причинява допълнително замърсяване на околната среда. За депониране да се предават не повече от 10% от преработвания отпадък. Технологията да не предвижда процес на изгаряне.
Минималната инвестиция в имота е определена на 15 000 000 лева.
След условията е община Шумен да ползва отстъпка за сепариране не по-малка от 10% от цената за останалите общини.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Слави Трифонов каза:

    Мартин Атанасов от ул пловдив Не го вземайте на на работа и го махнете от обкръжението си… кълне хората и им се случват лоши неща

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *