Актове за служители в заведение за бърза закуска, аптека в Попово с предписание от РЗИ
20.06.2022
Родители и Община задружни на детската площадка
20.06.2022

Отборът на ПГСС „Н. Пушкаров“ Попово стана втори на Националното състезание по БДП

Отборът на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово се класира на второ място в Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Националният кръг за втора състезателна група (VIII-X клас) се проведе от петък до неделя (17-19 юни 2022 г.), а домакин бе именно поповската професионална гимназия.

Официалното откриване бе в петък в Дома на културата „Димо Коларов“ в Попово. Приветствия към участниците отправиха началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, директорът на ПГСС „Н. Пушкаров“ Попово г-жа Теменуга Тодорова и д-р Милен Марков – представител на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В същинската надпревара в събота участваха 15 отбора от цялата страна. От 10.00 ч. се проведе теоретичния тест по БДП. Той включваше 30 въпроса от учебния материал по БДП за учениците от VIII до X клас, а времето за решаването му бе 30 мин. Национална комисия с председател г-н Николай Паунов и членове – д-р Милен Марков, доц. д-р инж. Дурхан Салиев провери и оцени резултатите на учениците. От 15.00 ч. се проведе практическият тест, който се състоеше от 12 елемента, които учениците трябваше да преодолеят демонстрирайки майсторство в управлението на велосипед. Правилното преминаване на трасето се оценяваше от главния съдия ст. инспектор Диян Симеонов и съдии – полицейски инспектор Иван Росенов, г-н Димитър Стоянов – ст. експерт в Община Попово, г-н Георги Масълски – учител в ОУ „Св. Климент Охридски“. На състезанието присъстваше и Гергана Иванова – гл. експерт по география и икономика в МОН.

На първо място се класира отборът на Средно училище „Христо Ботев“, град Сунгурларе, област Бургас, на второ място – отборът на Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“, град Попово, а на трето място – отборът на Средно училище „Нешо Бончев“, град Панагюрище, област Пазарджик. Победителите бяха отличени с медали и купи. Всички отбори получиха грамоти за участие и предметни награди. Спонсори на състезанието са фирми от община Попово и община Търговище.

Националното състезание по БДП се провежда за втора поредна година. Тази година организатори са Министерството на образованието и науката, съвместно с Регионалното управление на образованието в Търговище и в партньорство с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *