С фестивал „Зелени слънца“отбелязваме Еньовден
20.06.2022
Шестокласници с грамоти от Детско полицейско управление
20.06.2022

Пореден опит за продажба на парцела за завод за боклук в „Дивдядово“

За пореден път Общински съвет Шумен ще направи опит да вземе решение за продажба на парцела в местността „Чернювец“ в кв. „Дивдядово“, на който трябва да се изгради инсталация за компостиране и сепариране на боклук. Продажбата на имота е включена като точка първа в дневния ред на сесията този месец, която ще се проведе на 30 юни от 9.00 ч. в зала 363 на Община Шумен.

На провелия се днес Консултативен съвет общинският съветник Красимир Костов заподозря опит за натиск върху общинските съветници, които и на последната сесия не дадоха зелена светлина на продажбата на парцела. На заседанието кметът ще представи пред съветниците възможностите за финансиране на предприятие за сепариране на битов отпадък.

Местните парламентаристи ще вземат решение за учредяване правото на строеж на пристройка към приемната на Спешното отделение в Шумен, както и външен асансьор към сградата на многопрофилната болница. Съветниците ще гласуват и предложение за поставяне на фотоволтаична централа върху покривите на сгради публична общинска собственост.

В дневния ред влизат общо 31 точки.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *