Пореден опит за продажба на парцела за завод за боклук в „Дивдядово“
20.06.2022
Актове за служители в заведение за бърза закуска, аптека в Попово с предписание от РЗИ
20.06.2022

Шестокласници с грамоти от Детско полицейско управление

Снимки: Пресцентър ОДМВР Шумен

Шестокласници от СУ“ Св.св. Кирил и Методий“ град Смядово завършиха двугодишен обучителен курс по програма Детско полицейско управление.

Доброволците получиха грамоти за успешно завършен курс на обучение. По време на обучението децата получиха знания и умения за опазване на своя и живота на своите приятели, как да се справят в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, на улицата, на обществени места, научиха своите права и отговорности пред обществото, научиха се да проявяват толерантност към чуждото мнение и различните от тях.

В продължение на две години по програмата „Детско полицейско управление“ бяха обхванати 21 ученици. Програмата беше закрита със състезание в пет етапа- лична полицейска защита, пътна безопасност, оказване на долекарска помощ на пострадал и умения за справяне в ситуация при овладяване на пожар. Тържеството уважиха кметът на община Смядово Иванка Петрова, началникът на РУ- Велики Преслав гл. инсп. Тодор Енчев, ст. инсп. Венцислав Асенов началник на участъка на полицията в Смядово и мл. експерт Митко Йорданов началник на противопожарен участък- Смядово.

Пред тях учениците демонстрираха добра подготовка по време на обучението си и се справиха блестящо с поставените им задачи по време на състезанието.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *