Кабинетът „Петков” падна
22.06.2022
Захлаждане
23.06.2022

Шуменци вече могат да използват електрическите скутери

Снимки: Община Шумен

Първите електрически скутери в Шумен бяха показани днес пред представители на медиите и зам.-кмета по строителство и екология Боян Тодоров. Четири от общо 100 скутера бяха разположени по бул. „Славянски“ срещу Военния клуб в града, където представителят на фирмата „Лайм“ за Шумен Антон Йорданов тества превозните средства. Върху скутерите бяха поставени и безплатни каски за първите потребители. Всеки от тях е снабден и с обяснителна табелка, която дава подробен инструктаж как се използва електрическото превозно средство.

„Такъв алтернативен транспорт за Шумен е необходим и ще продължим да работим в тази посока. При ремонта на улиците със средства от заема сме предвидили и изграждането на велоалеи. Така стъпка по стъпка ще подобряваме нашата инфраструктура за този нов начин на придвижване“, каза зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров.

Всички електрически скутери вече са разпределени на 19 места в града, включително и в близост до зала „Арена Шумен“, ШУ „Еп. Константин Преславски“, кв. „Тракия“ и Добруджанския квартал.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *