Поздравления за баскетболен клуб „Шумен“
23.06.2022
Засякоха два камиона със забрана да се движат
23.06.2022

Иван Иванов се завръща в Шумен, за да развива спорта

Снимки: shumenonline.bg

Големият щангист и старши треньор на националния ни отбор по вдигане на тежести Иван Иванов възнамерява да се завърне в родния си град Шумен, за да развива спорта. За плановете си сподели самият той днес пред медиите в Шумен. Той бе посрещнат от областния управител Владимир Йолов, който му връчи поздравителен адрес и почетен плакет. Йолов поздрави легендарния шуменец за последните успехи на водения от него отбор на проведеното в Тирана Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. На първенството в Тирана българските щангисти спечелиха общо 23 медала.

Пред медиите в родния Шумен Иванов благодари и сподели, че възнамерява да напусне поста треньор на националния ни отбор, като зад мотивите му стоят междуличностни проблеми с президента на федерацията. След приключването на ангажиментите му в националния отбор ще се завърне в родния си Шумен, за да продължи да развива спорта на местно ниво.

„Ще се опитаме да направим нещо ново за Шумен. Под формата на свободно избираем час в училищата ще влязат различни видове спорт, като по този начин ще надградим постигнатото досега от Ученическата спортна школа“, обясни Иванов.

Областният управител пое ангажимент да съдейства, като от днес вече има служител, който отговаря за финансирането по спортните програми и ще осъществява връзката с Министерството на младежта и спорта.

„Шумен има нужда още по-усилено и целенасочено да развива спорта. Има спортове, които в нашия град нямат представителства. Младото поколение има нужда да се развива. Това може да стане, когато господин Иванов се завърне в своя роден град Шумен“, посочи Йолов.

По думите му идеята би могла да се реализира още в началото на тази учебна година в училищата, които разполагат с по-големи спортни бази.

Успехът на националния ни отбор по вдигане на тежести и намерението на наставниците му да напуснат, ако той не бъде техен треньор, Иванов коментира така:

„Успехът ни в Тирана не съм го постигнал сам, това е благодарение на моя екип, с който работим много добре. Това са седем треньори, масажист и лекар, без които това нямаше как да се случи. Момчетата са признателни и отговарят на нападките, нека някои хора се замислят какви щети нанасят не само на щангите, но и на целия български спорт, защото такива проблеми съществуват и в други федерации. Дали аз ще бъда там или не, те ще продължат да правят това, което могат. Въпросът е дали ще постигнат същите успехи“, каза старши треньорът на националният ни отбор.

Последният подобен успех за страната ни бе през 1992 година на Европейското първенство в Унгария, отново благодарение на Иван Иванов.

shumenonline.bg

 

 

 

 

2 Comments

  1. Никола Колев каза:

    Г-н Иванов кажете колко **** нарушения има отбора под вашето компетентно ръководство и дали вие самия сте хващане с ****??? Връщал ли си медал заради **** ???

  2. Златин каза:

    Село Ивански – къща на 2 ката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *