Предсрочни избори най-рано на 25 септември?
23.06.2022
Данъчната служба в Община Шумен временно няма да работи
23.06.2022

Семейство остана без дом след пожар

Снимки: Кметство село Златна нива

Семейство с две деца от каспичанското село Златна нива остана без дом след пожар, опустошил къщата им. Това каза за shumenonline.bg кметът на селото Ивайло Пенев.
От пресцентъра на полицията поясниха, че пожарът се разразил в 20.32 ч. вчера. На място огнеборците установили, че пламъците са тръгнали след претоварване на ел. инсталация и късо съединение. На помощ в гасенето пристигнал и екип от РСПБЗН- Шумен.
Стихията унищожила покрива и цялата покъщнина. Към момента семейството на Гунди и Мила е отседнало при техни близки. Съпричастни с изпадналите в беда са жителите на Златна нива, които вече са подели дарителска кампания. Всяко дарение ще бъде обявено на страницата на село Златна нива. За да даде личен пример кметът на селото Ивайло Пенев бе първият дарител. За възстановяването на дома на Гунди и Мила, кметът дари 500 лева. Тричленна комисия ще следи за спазването на отчетността на събраните средства.

„И двамата са безработни, с придружаващи заболявания. За щастие са били извън къщата, когато пожарът е тръгнал. Вярвам, че много хора ще откликнат и ще помогнат“, каза за shumenonline.bg Пенев.

Днес ще бъде разкрита банкова сметка, по която ще постъпват паричните дарения. По думите на кмета за възстановяването на дома им ще са необходими не по-малко от 20 хиляди лева.

Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с кмета на селото Ивайло Пенев на телефон 0899 139 107.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *