Един пиян друг на нередовен автомобил по пътищата в Попово и Омуртаг
23.06.2022
Отстраниха проблема, данъчната служба работи с граждани
23.06.2022

Фекални води заляха улици във Велики Преслав

Снимки: Валентин Белев

Фекални води заляха улици във Велики Преслав. Смрадта от тях се разнесла вчера сутринта, сигнализира в редакцията на shumenonline.bg Валентин Белев.

Проблемът тръгнал при почистване на канализационна шахта в двора на болницата, като затова била наета частна фирма. Мръсните води „измили“ улиците „Оградите“, площадът след него, ул. „Люлебургас“ и „Стефан Караджа“, която води към главния булевард на старопрестолния град.

Подаден е сигнал на Спешния телефон 112, както и до РИОСВ Шумен, които веднага пристигнали на място.

„Да, кметът инж. Янко Йорданов дойде на място, но желанието някой да поеме отговорност или поне да се отнесе отговорно не беше адекватно. Липсва какъвто и да е контрол. За мен това е африкански модел на управление. Няма да ви описвам колко е неприятно да влизаш в дома си, минавайки през фекалии и да се чудиш какви торбички да си слагаш по краката“, каза Валентин Белев.

Междувременно от Община Велики Преслав изпратили свои служители да почистят с метли и гребла фекалиите от улицата, която с часове попивала „уханията“.
По-късно от пресцентъра на РИОСВ Шумен отговориха, че вчера при тях постъпил сигнал за теч с неприятна миризма по улици във Велики Преслав от тел. 112, който своевременно бил препратен по компетентност към Община Велики Преслав. От там са задължени да предоставят информация в екоинспекцията за предприетите действия.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *