Гонка с автокрадец
01.07.2022
Локомотив на товарен влак пламна на разсъмване
02.07.2022

Заловиха 20-годишен крадец, шетал с лекарска престилка

Снимки: Пресцентър ОДМВР Шумен

20- годишен е задържан в полицейското управление за извършена кражба. На 1 юли сутринта в дежурната част на РУ-Шумен е приет сигнал от 72- годишен местен жител, че му е разбит автомобила и от него е извършена кражба. По негови данни кражбата станала за времето от 23 часа на 30 юни до 06:30 часа на следващия ден. По време на задържането младият мъж бил облечен с лекарска престилка, като не е ясно откъде се е снабдил с нея.
Автомобилът, бус „Мерцедес“,  бил паркиран на ул. „Софийско шосе“ в Шумен. След като проникнал по неустановен начин „апашът“ извършил кражба на документи, радиокасетофон и други части и вещи. Незабавно предприети издирвателни действия дали резултат и малко по-късно извършителят, 20- годишен мъж с адрес в Шумен, е установен и задържан.
Това е третото му поредно задържане за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Първото му задържане било заради това, че с поведението си бил опасен за себе си и околните- влязъл в къща в село Илия Блъсково, взел мобилен телефон на собственичката на имота и започнал да се обажда на произволни номера.
На следващата вечер направил опит да извърши кражба на 37 кутии цигари от хранителен магазин на ул.“Софийско шосе“ в Шумен. Влязъл в хранителния магазин, представил се лекар, казал че ще се предреди и трябва да му дадат цигари да се успокои преди да започне работа, че го чакат много пациенти за преглед.
Случаят бе описан в полицейския бюлетина на 30 юни. Часове след като е освободен, извършил кражба от товарния Мерцедес.
С постановление на прокурор от РП- Шумен е приведен в РС“ Изпълнение на наказанията “ за срок до 72 часа.
През последните два месеца е установяван като извършител на кражба на монети от кафе машина в село Благово и на плодове от Кооперативния пазар в Шумен.
shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *