Локомотив на товарен влак пламна на разсъмване
02.07.2022
Възрастен мъж загуби живота си на пътя край Търговище
02.07.2022

Подземни контейнери за битови отпадъци в Шумен

Четири подземни контейнера за събиране на смесени битови отпадъци ще бъдат разположени в Шумен. Дейностите по поставяне на новите съоръжения в града ще започнат от понеделник, 4 юли. Първите два контейнера ще бъдат разположени в квартал „Тракия“ на ул. „Странджа“ срещу блок №2 до детската площадка, а останалите два ще бъдат поставени на ул. „Цар Освободител“ до ДКЦ-1 (новата поликлиника).

Във връзка с извършването на изкопно-монтажни дейности от общинската администрация отправят молба към гражданите да не паркират автомобилите си в близост до местата, където ще се слагат съдовете, за да не се затруднява работата по поставяне на съоръженията. От общината допълват, че се извиняват предварително на шуменци за създаденото неудобство.
Подземните контейнери са снабдени с механизъм за отваряне с педал и съд с обем 3 кубични метра. Те са закупени със средства от натрупаните месечни отчисления на Община Шумен по Закона за управление на отпадъците за периода от 1 март до 31 декември 2020 г., като общата стойност е 35 000 лв.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *