Възможни затруднения при продажбата на е-винетки
04.08.2022
Слънце и купеста облачност
05.08.2022

РУО напомня: Изтича срокът за обявените конкурси за директори

Снимка: shumenonline.bg

На 8 август изтича срокът за подаване на документи за участие в обявения конкурс за заемане на длъжността „директор“ на училищe, напомнят от Регионалното управление на образованието в Шумен.

Информацията за училищата е публикувана на сайта на управлението в раздел „Конкурси за заемане на длъжност“.

Конкурси за директори са обявени в 13 училища в област Шумен. Четири от процедурите са в училища в Шумен – НУ „Илия Р. Блъсков“, ОУ „Димитър Благоев“, ОУ „Панайот Волов“ в кв. „Дивдядово“ и ПГМЕТТ „Христо Ботев“.

Директори се търсят и в селата Златар, Изгрев, Браничево, Пристое, Памукчии, Църквица, Риш, Царев брод, Градище.

За първи път провеждането на конкурса е регламентирано с наредба, съгласно която при подаване на писменото заявление за участие в конкурс, освен копия на изискуемите документи, се прилага и концепция за стратегическо управление на институцията за период от 3 години.

Конкурсът се провежда в два етапа: писмен изпит и защита на изготвената от кандидата концепция за стратегическо управление на институцията.

Писменият изпит се провежда чрез решаване на тест и четири казуса и се организира в два модула. Първият модул включва решаване на тест, съдържащ въпроси, всеки с не по-малко от три варианта на отговор, от които само един възможен верен. Вторият модул съдържа въпроси със свободни отговори и казуси. Тестът и казусите при провеждане на конкурса се генерират в деня на провеждането му и се изпращат по модули от Министерството на образованието и науката.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *