Новият областен управител на Шумен проф. Христо Христов встъпи днес в длъжност. Той получи печата на администрацията от досегашния губернатор д-р Владимир Йолов.

Пред журналисти Йолов отчете свършеното от него за краткото време, през което беше областен управител.

„Шуменци очакват от Вас провеждането на честни и открити избори, да бъдете безпристрастен при организирането им. Шуменци очакват от Вас да продължите започнатото от нашия екип и да търсите решение на проблемите във ВиК сектора и боклука“, с тези думи Йолов връчи на новия областен управител печата на администрацията.

Основната задача, която новият губернатор си поставя е организирането и провеждането на честни и демократични избори. За провеждането им той ще разчита на досегашния заместник-областен управител Николай Колев и на опита на служителите в администрацията.

„Разчитам на подкрепата и взаимодействието и сътрудничеството на държавните институции, които имат представителство на нашата територията. Ще разчитам и на опита на служителите в областна администрация“, посочи Христов.

Той заяви, че ще се опита да довърши започнатото от предшественика си. Пред медиите Христов заяви още, че не е политически обвързан. Предложението да поеме поста получил от кабинета на служебното правителство. Той бе категоричен, че няма апетити за политическа кариера.

Първите си работни срещи Христов ще проведе с ръководството на Областната дирекция на МВР. От днес той излиза в неплатен отпуск като декан на Факултета по технически науки.

Припомняме, че до рокадата се стигна след като вчера служебното правителство взе решение да смени всички областни управители.

Христо Христов е дългогодишен академичен преподавател в сферата на сигурността и отбраната, декан на Факултета по технически науки при Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Последователно в периода 1987 г. – 2011 г. е работил в Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

shumenonline.bg