ПП и ГЕРБ се скараха за председателското място, ЦИК решава
06.08.2022
Слънчево начало на новата седмица
08.08.2022

Пълно съгласие за състава на РИК Търговище

Снимка: Областна администрация Търговище

Пълно съгласие за състава на Районна избирателна комисия Търговище за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври постигнаха днес политическите формации на провелите се днес консултации при областния управител Станимир Парашкевов.

За председател бе избрана адвокат  Диана Игнатова от коалиция „БСП за България“. Подкрепено бе и искането на ПП ДПС за секретар на комисията – Дениз Хюсниев. Две бяха предложенията за заместник-председателите на РИК Търговище Тодор Тодоров от коалиция ГЕРБ СДС и Людмил Иванов от коалиция „Продължаваме Промяната“.

РИК- Търговище ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите е, както следва: за Коалиция „Продължаваме Промяната“- 4 членове, за Коалиция ГЕРБ СДС – 3 членове, за ПП „Има такъв народ“- 1 член, за Коалиция „БСП за България“ – 1 член; за ПП ДПС – 2 членове; за Коалиция „Демократична България – Обединение“ – 1 член, за ПП „Възраждане“- 1 член.

Всички подадени предложения и подписания протокол от проведената консултация ще бъдат изпратени до ЦИК в законоустановения срок за окончателно решение за състава на РИК – Търговище.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *