В Търговище: Двама задържани за жесток побой над 58-годишен мъж
15.08.2022
Отворени са два кабинета за поставяне на ваксина
15.08.2022

Арестуваха поповчанин с над 3 промила, още двама караха пили

Снимка: shumenonline.bg

Трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са били задържани през последните три денонощия на територията на област Търговище.

В 10,35 ч. на 12 август е извършена полицейска проверка на път II-51/Дралфа-Попово-Бяла/ в община Попово – км 52+800, на лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация – собственост на жена от Попово и управляван в посока Попово от 35-годишен правоспособен водач от същия град. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът управлява моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 3,08 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На същия ден около 5,41 ч. е извършена полицейска проверка на път I-4/София-Варна/ в близост до град Търговище на лек автомобил „БМВ 530“ с австрийска регистрация, собственост и управляван от 44-годишен правоспособен водач от село Кестеняво, община Омуртаг. Установено е с техническо средство алкотест „Дрегер“, че същият управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,18 промила. Водачът отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Около 21,50 ч. на 13 август в село Заветно, община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „ Дайхатцу Роки“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 40-годишен правоспособен водач от същото село. Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че водачът управлява с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,27 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. При проверката е установено още, че автомобилът е със служебно прекратена от 2 септември 2019 година регистрация на основание чл. 143, ал. 10 от Закона за движение по пътищата/за липса на сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“/. Водачът е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.08.2022 г.                                                                 

Гр. Търговище                                              А. Кръстева, рег. говорител

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *