Нови пазар се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“
12.09.2022
Спасиха иглолистна гора от пожар, теч на газ вдигна на крак шуменските огнеборци
12.09.2022

„Продължаваме промяната“ ще продължи да подкрепя младежките инициативи

Снимки: Пресцентър "Продължаваме промяната"

„Продължаваме промяната“ ще продължи да помага и да подкрепя всички младежки инициативи, защото младежите са нашето бъдеще. Това заявиха кандидатите за депутати от 30 МИР – Шумен, Николай Колев и д-р Владимир Йолов, докато помагаха на младежите от Общинския младежки съвет по обновяването на сцената на открито, известна като „Младежката сфера“, днес.

Инициативата е по повод предстоящия четвърти рожден ден на „Младежката сфера“, който ще празнуваме с концерт на група „Молец“ на 22 септември т.г. Още в началото на годината д-р Йолов и Колев, съответно като областен и заместник-областен управител на Шумен, поеха ангажимент да помогнат не само финансово за обновяването на „Младежката сфера“, но и с труд. След като осигуриха дървен материал, четки, валяци, лак и др., през почивните дни двамата се включиха в ремонтните работи.

„Шумен има нужда от силно развитие на младежките дейности. Като областен управител имах възможност да се срещам с младежите на област Шумен. Останах учуден от това, че техните добри идеи за развитието на областта не са срещнали достатъчно подкрепа от предишната областна администрация. Затова още в началото на годината обещах на младежите да облагородим това място. Живея близо до Сферата и доста често идвам с детето си в парка“, каза д-р Йолов.

С помощта на двамата кандидат-депутати от „Продължаваме промяната“, пространството около „Младежката сфера“ ще бъде облагородено и почистено от боклуците и фасовете, които недобросъвестни граждани продължават да изхвърлят. Дървената сцена ще бъде заменена с нова, подът ще бъде възстановен с ново дюшеме, нанесените щети от вандалски прояви по конструкцията ще бъдат поправени, а осветлението – подменено.

Младежите се надяват, че хората ще бъдат по-отговорни и ще пазят пространството в парка на Безистена.

„След като завършим вътрешния ремонт, следващата стъпка е подмяна на осветлението вътре и вън. Така Сферата ще стане по-приветливо и комфортно място, на което младите хора ще четат книги и ще се забавляват“, допълни вторият в листата на „Продължаваме промяната“ Николай Колев.

Кандидатите за народни представители от „Продължаваме промяната“ в Шумен ще реализират и други иновативни проекти на местните младежи като „умните“ контейнери за отпадъци и „умните“ пчелни кошери.

„Силно приветствам иновативните идеи с образователна и научна насоченост. Ако успеем да реализираме повече такива проекти, ще успеем да привлечем и повече младежи към обществено полезни дейности“, обобщи д-р Йолов.

„Да си довършим работата“ с бюлетина № 9!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Пресцентър „Продължаваме промяната“

shumenonline.bg

Comments are closed.