Пияни се млатиха по тъмно
20.09.2022
Предизборно: Полиция и жандармерия в Новопазарско
20.09.2022

Разкриха наркооранжерия в напоителен канал край „Мътница“

Снимки: Пресцентър ПДМВР Шумен

Криминалисти от РУ- Шумен разкриха наркооранжерия изградена в бетонен напоителен канал в гориста местност край шуменския квартал „Мътница“. Работата им започнала преди повече от месец след получен оперативен сигнал, че мъж от Шумен отглежда канабисови растения.

Криминалисти влезели в дирите на двама шуменци- на 32 и 21 години. В късните следобедни часове в неделния ден 32-годишния бил задържан до оранжерия в кв. „Мътница“. Бил оборудван с инструменти и препарати за обогатяване на почвата.

При извършения оглед било установено, че полагал грижи за растения от вида на конопа в изградена от него  оранжерия в корито на напоителен канал. Мъжът отглеждал 49 растения, които били в различен стадий на растеж- между 1,20 и 2,20 м.

При документиране на престъплението станало ясно, че 21-годишният е помагал в отглеждането им.

Извършени са претърсвания на три адреса, обитавани от двама. Иззети от жилището на 21-годишният е стъклен буркан с около 15 г. суха тревна маса, която по негови данни е марихуана. В 32-годишният шуменец е намерен около грам от наркотичното вещество.

Иззети са. Ще бъдат изследвани в лаборатория. 21-годишният не е криминално проявен. 32-годишният шуменец е осъждан за държане на наркотични вещества, има нанесена телесна повреда, притежание на оръжие без разрешително. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокурор от РП- Шумен.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *