Питат новопазарци искат ли да посрещнат 2023 година пред сградата на Общината
21.09.2022
Партия злоупотреби с личните данни на кандидат от друга листа
21.09.2022

Деца се включиха в Европейския ден без загинали на пътя

Снимки: Пресцентър ОДМВР Шумен

ОДМВР- Шумен и детска градина „Дружба“  се включиха в европейската инициатива за ден без загинали на пътя.  Инициативата е във връзка с Дните на безопасност на РОАДПОЛ и беше отбелязана с открит урок по пътна безопасност.

„Нашият празник днес е посветен на Денят без жертви на пътя, заедно учим правилата за безопасно поведение на уличното платно и правим така че всички ние, които сме отговорни да запазим живота на всички на уличното платно – родители, учители, шофьори, пешеходци, велосипедисти. Ние се грижим да запазим живота на всички, затова трябва да имаме много отговорно отношение и поведение. Трябва да учим правилата за движение и да ги прилагаме на уличното платно“, каза директорът на ДГ“ Дружба“ д-р Анна Георгиева.

С помощта на гл. инсп. Веселин Георгиев и инсп. Илиян Илиев децата си припомниха кои са най-важните правила при пресичане, при придвижване с автомобил , при управление на тротинетка и велосипед. Специално внимание им беше обърнато да поставят винаги обезопасителен колан и да се возят в автомобилите само и единствено в обезопасителни системи за деца.

След края на урока на водачи на автомобили бяха раздадени флайери с апел за повече разум, предвидливост и отговорно шофиране. Малките полицаи напомниха на водачите да намалят скоростта и да пазят живота на всички на пътя.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *