БК „Шумен“ вдига класата на отбора, ще се бори за купата на България
21.09.2022
Арест за мъж, блъснал полицай, докато бяга
21.09.2022

Лекарката: Не съм ударила шамар

Снимка: shumenonline.bg

„Не съм ударила шамар. Прегледах го без да предизвикам някаква болка, то стана и ме удари по лицето, и ми удари очилата. Разбира се, рефлекторно човек протяга ръката си, но не съм го ударила. Просто пръстите ми преминаха, аз нямам нокти. Щеше да си проличи“. Това каза пред shumenonline.bg д-р Румяна Цакова в отговор на твърденията на майката, която в почивните дни ни разказа, че детето й било ударено по време на преглед.

Детето било прието в Детското отделение в Шумен след инцидент в детската градина.

Според педиатърката майката възприела защитната й реакция като шамар. По думите на д-р Цанкова детето било разглезено и агресивно. Още в първите дни на престоя си в Детско отделение, 3-годишното момченце плюело и буйствало.

След случката лекарката казала на майката, че детето е невъзпитано. Тя обаче се афектирала от думите й. По време на инцидента педиатърката не била сама. В стаята, при малкия пациент, били двама нейни колеги д-р Раза и медицинската сестра Маринова.

„Вчера майката пожела да разговаряме и каза, че съжалява за инцидента – „нямам претенции към никого“,  това бяха думите на майката. Днес сутринта ги изписахме“, допълни началникът на Детското отделение в Шумен д-р Галин Чобанов.

Той коментира още, че станалото накърнило достойнството и честта на колегата му и разказа как само допреди дни д-р Цанкова спасила бебе, което Университетска болница Варна отказали да приемат. Бебето било със сърдечни проблеми. Лекарката успяла да го стабилизира, докато бъде транспортирано до болница в София.

Двамата лекари отказаха да бъдат снимани.

Междувременно в Държавна агенция за закрила на детето постъпил сигнал по случая. Предстои да бъде извършено проучване, при което ще бъдат разпитани двете страни.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *