Партия злоупотреби с личните данни на кандидат от друга листа
21.09.2022
120 деца се включиха в Еко фестивала на РИОСВ Шумен
21.09.2022

Полицейска операция на магистралата

Снимки: Пресцентър ОДМВР Шумен

Специализирана полицейска операция за контрол на водачи на тежкотоварни автомобили се провежда в момента на АМ „Хемус край Нови пазар. Екипи на сектор Пътна полиция проверяват водачи по метода на широкообхватен контрол.
От началото на годината до 19 септември на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен са възникнали 527 пътнотранспортни произшествия. 85 от тях са тежки, с 96 ранени участници в движението и шестима загинали. За същия период на миналата година общият брой на катастрофите е бил 538, с 11 повече. Тежките инциденти са били 101, в които са били ранени 133 участници в пътното движение. Други десет са загубили живота си на пътя. Тенденцията през последните три години е спад на регистрираните произшествия, по-малко тежки птп, при които ранените и загиналите са по-малко.
Според началникът на пътна полиция гл. инсп. Веселин Георгиев превантивните кампании на ОДМВР- Шумен през последните години, насочени към водачи, пътници и пешеходци дават своите резултати. Засиленият контрол по пътищата в региона също допринася за по-внимателно шофиране на водачите, което води до по-малко предпоставки за настъпване на пътни инциденти.
shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *