Дрогиран и неправоспособен шофира из Търговище
23.09.2022
Извънгабаритен товар ще премине през област Шумен
23.09.2022

Арестуваха два пъти млад мъж – задигнал пари и три коли, хванали го и с наркотици

Снимка: shumenonline.bg

22-годишен мъж, извършил кражба и три противозаконни отнемания на автомобили е бил задържан в Търговище. Само за два дни в Търговище младият мъж отнел лек автомобил „Мерцедес 208Д“, товарен автомобил „Пежо Боксер“ и лек автомобил „БМВ 520М“. Два от автомобилите били намерени изоставени на две различни улици в Търговище, без констатирани липси или нанесени по тях материални щети.

Автомобилите, които е отнел, били паркирани и оставени отключени, с контактни ключове на таблото. В хода на разследването е установено още, че на 18 септември 22-годишният е извършил и кражба на мъжка чанта с намиращи се в нея документи, сумата от 160 лв. и други вещи, от паркиран на паркинг в централната част на града лек автомобил „Ситроен Берлинго“ .

Мъжът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1  от Закона за МВР. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 346, ал. 1 от Наказателния кодекс/за противозаконно отнемане на МПС/.

След изтичане на 24-часовата мярка мъжът бил освободен. Малко след това обаче отново бил задържан за 0,58 грама бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, което държал у себе си.  Веществото е иззето по надлежния ред. Мъжът отново е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 354а от Наказателния кодекс.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *