АПИ пита гражданите кои пътища да асфалтира
23.09.2022
Срещи на полицейските началници в малките населени места
23.09.2022

Полицейска операция срещу купуването на гласове

Снимки: shumenonline.bg

От днес на територията на ОДМВР- Шумен е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на нарушения на изборното законодателство. Целта е да се предотвратят и пресекат престъпления против политическите права на гражданите.

Засилено ще бъде полицейското присъствие във всички зони, изведени като рискови. Работата на полицейските екипи ще бъде, както за предотвратяване на подготвяни нарушения на изборното законодателство, така и по противодействие на конвенционалната престъпност.

Стриктен ще бъде контролът на пътното движение. Засилени проверки ще бъдат извършени на места, за които има информация, че се извършва купуване на гласове. Активна ще бъде работата с криминалния контингент, за да не се допуска организирането, предлагането и даването на имотна облага на лица, за да гласуват в полза на определена политическа партия или кандидат.

В този час на терен излизат 10 полицейски екипа, които ще бъдат разположени и ще патрулират на рискови места. В тях са униформени и цивилни служители.

Освен в града е създадена организация и за наситено полицейско присъствие в малките населени места. Интензитетът ще бъде различен в зависимост от това колко е рискова зоната на контрол. Сигнали за нарушаване на изборното законодателство могат да се подават както на телефон 112, така и в районните управления.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *